Hakekaa kätilö

Hakekaa kätilö

Hakekaa kätilö -sarja on mielenkiintoinen sarja, joka paneutuu kätilön työhön menneiden aikojen Englannissa. Tässä sarjassa kerrotaan nunnien parissa elävistä kätilöistä, jotka auttavat äitejä synnyttämään mahdollisimman turvallisesti huolimatta köyhistä ja vaatimattomista olosuhteista.

Myös tämän sarjan parasta antia ovat kätilöiden, nunnien ja synnyttävien äitien elämään liittyvät tapahtumat, jotka saattavat yllättää monin eri tavoin. Sarja herättää monenlaisia tunteita – iloa, surua, epätoivoa ja toivoa – ollen kuitenkin lämminhenkinen.

Sarjan myötä sarjassa esiintyvät kätilöt tulevat läheisiksi ja heidän kovin erilaiset luonteensa avautuvat katselijalle. Kätilöiden selviytyminen usein kovin haastavasta työstään on ihailtavaa katsottavaa, erityisesti, koska katsoja tietää sarjan perustuvan tositapahtumiin.

Sarja soveltuu katselijalle, joka on kiinnostunut Englannin historiasta tai kätilötoiminnan historiasta. Se soveltuu myös katsojalle, joka etsii lämminhenkistä, mutta silti vakaviin asioihin pureutuvaa, sarjaa.

Salatut elämät

Salatut elämät eli tuttavallisemmin Salkkarit on ollut eräs suosituimmista suomalaisista sarjoista, joka on saavuttanut suuria katsojamääriä historiansa aikana. Salkkareissa on käsitelty monia vaikeita teemoja ja osa katsojista on ollut jopa sitä mieltä, että toisinaan sarjassa on menty liian pitkälle. Sarjassa on nähty esimerkiksi elävältä hautaaminen, itsemurha sekä vastasyntyneen lapsen vaihtaminen toiseen. Osa katsojista on sitä mieltä, että alun perin hyväntuulinen, tavallisten Helsingissä asuneiden ihmisten elämästä kertonut sarja on muuttunut pikkuhiljaa aina vain epäuskottavammaksi ja todellisuudesta vieraantuneemmaksi sarjaksi. Toisaalta osa katsojista tuntuu pitävän näistä moninaisista juonenkäänteistä ja tuntuu koukuttuneen sarjaan perin pohjin. Vaikka monet lapset tuntuvat katsovan Salkkareita, sitä ei kuitenkaan voi suositella lasten katsottavaksi, koska osa sarjan aiheista on ahdistavia eivätkä sovellu pienten katsojien silmille. Onkin aika huolestuttavaa, että monissa perheissä Salatut elämät koetaan lapsille soveltuvaksi ohjelmaksi.

Kotikatu

Kotikatu on myös suosittu suomalainen sarja, jonka tekeminen päättyi Uusi päivä -sarjan alettua. Kotikatua kuvattiin useita vuosia ja sen historiaan mahtui monia mielenkiintoisia juonenkäänteitä sekä mutkikkaita ihmissuhteita. Kotikatua voidaan kuvata lämminhenkiseksi sarjaksi, vaikka ihmissuhteet toisinaan olivatkin mutkikkaita ja dramaattisia. Kotikadun tapahtumat kietoutuivat lähinnä kahden perheen ympärille, mutta tästä huolimatta sarja ei ollut tylsä, vaan osasi yllättää katsojat yhä uudelleen ja uudelleen. Kotikadun tapahtumat sijoittuivat pääasiassa Helsinkiin. Eräs Kotikadun hahmoista siirtyi myöhemmin näyttelemään Uusi päivä -sarjaan, mikä oli mielenkiintoinen juonenkäänne Kotikatu-faneille. Monista vaikeuksista kärsinyt ja Kotikadussa aikuiseksi kasvanut Mirja oli vihdoin valmistunut lääkäriksi ja harjoitti tätä ammattia Uusi päivä -sarjassa Virtauksen kaupungissa.

Serranon perhe

Serranon perhe on huumorilla höystetty espanjalainen sarja, joka kertoo uusperheestä, jonka teini-ikäiset nuoret rakastuvat toisiinsa vanhempien lyödessä hynttyyt yhteen. Tämä johtaa monenlaisiin juonenkäänteisiin. Sarjan hahmot ovat hauskoja ja sympaattisia ja katsoja tempautuu helposti mukaan Serranon perheen tapahtumiin. Espanjalainen temperamentti sekä huumori takaavat sen, ettei sarjasta puutu vauhdikkuutta ja erilaisia juonenkäänteitä.
Serranon perheen isää voidaan pitää perheensä patriarkkana, joka toisinaan rautaisellakin kädellä pyrkii pitämään perheensä nuhteessa. Isä ei suhtaudu alkuun kovin myönteisesti rakastuneiden nuorten suhteeseen, vaan pitää sitä jopa insestinä, mutta ajan kuluessa isä huomaa, ettei nuoria voi erottaa ja oppii hyväksymään tilanteen. Aivan helppoa tilanteen hyväksyminen ei toki ole nuorille itselleenkään, vaan monta erilaista juonikuviota käydään läpi ennen kuin nuoret lopulta saavat toisensa – vai saavatko sittenkään?

Serranon perhe sopii vauhdikkaista ja huumoria sisältävistä sarjoista pitävälle katsojalle. Sarja sisältää myös romantiikkaa ja tietyllä tavalla myös viittauksia ”kielletystä rakkaudesta”, joten se sopii myös romantiikan nälkäisille katsojille. Sarjan katsominen on hyvä tapa verestää omaa espanjankielen taitoa vaikkapa Espanjan lomaa silmällä pitäen.